Zonnepark Crayestein officieel geopend

Zonnepark Crayestein in Dordrecht is op woensdag 5 februari officieel geopend. Een kleine 12.000 zonnepanelen vangen sinds juli vorig jaar de zon op. Tot nu toe heeft het park al groene stroom opgewekt voor het jaarverbruik van ruim 500 huishoudens (circa 1,5 miljoen kWh). Hiermee zet Dordrecht weer een duurzame stap in de richting van een energieneutrale stad.

Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid & Energietransitie) van de gemeente Dordrecht knipte in bijzijn van samenwerkingspartner HVC een lint door om het zonnepark officieel te openen.

Dordtenaren delen mee
Tijdens de opening werd ook het startsein gegeven voor de financiële participatie in het zonnepark. Inwoners van Dordrecht kunnen in het park investeren door het kopen van certificaten van aandelen. Wethouder Rik van der Linden: “We vinden het belangrijk dat Dordtenaren kunnen profiteren van duurzame energieprojecten in de stad.”

Meer informatie over de participatie in zonnepark Crayestein is hier te vinden.

Duurzaam tweede leven voor stortplaats
Zonnepark Crayestein in Dordrecht is gerealiseerd door Energiecoöperatie Dordrecht (ECD) en Energiezorg. Het park is in 2019 gebouwd op de voormalige stortplaats Crayestein. Precies 11.792 zonnepanelen leveren jaarlijks groene stroom voor ruim 1.100 huishoudens. Of kunnen meer dan 800 elektrische auto’s elk 25.000 km per jaar rijden. Dit zorgt jaarlijks voor een CO2-reductie van ruim 2.200 ton. Zo krijgt deze stortplaats een duurzaam tweede leven.

Projectleider Rolf Korsuize van HVC werd geïnterviewd door RTV Dordrecht. Bekijk hier het interview.