Investeren in zonnepark Crayestein

Inwoners van de gemeente Dordrecht en de andere Drechtsteden kregen de mogelijkheid om te investeren in zonnepark Crayestein. Dit kon in de vorm van een certificaat van aandeel. Zo delen inwoners mee in de opbrengst van het zonnepark. Én dragen ze meteen bij aan een schonere omgeving.

Een certificaat van aandeel kon aangekocht worden voor € 300,-. Per woonadres konden maximaal tien certificaten worden gekocht. Certificaten waren beschikbaar voor inwoners (vanaf 18 jaar) van de Drechtsteden: Dordrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht. De certificaten zijn toegekend op basis van postcode en vervolgens op inschrijvingsdatum.

Wat levert het op?
De verwachting is dat het zonnepark minimaal 20 jaar energie zal opwekken. Het verwachte dividend per certificaat over deze periode van 20 jaar is in totaal € 517,-. Bij een aankoopprijs van € 300,- komt het verwachte totale rendement daarmee op € 217,- Dit verwachte (gemiddelde) rendement kan meer of minder worden, afhankelijk van de prestaties van het zonnepark en de energieprijzen.

De inschrijvingsperiode voor inwoners van de Drechtsteden startte op woensdag 1 april en liep t/m 17 mei 2020.

Bekijk de brochure